>Milföylü Külah Tatlı…..

Yayınlandı: 21 Mayıs 2010 / Sütlü Tatlılar, Tatlılar

>

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm nihayet uyguladığım bir tarif daha sizlerle..
Görüntüsü kadar lezzeti de enfes olan bir lezzet..
Yaparken biraz uğraştırsa da lezzetinden dolayı iyi ki yapmışım dedirten külahlar bunlar..
**
*
(Resimlerin üzerine tıklarsanız büyüterek daha net görebilirsiniz.)


Sizce nasıl görünüyor ?
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
15 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt 
İç Kreması İçin
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Yarım paket çiğ krema 
Yapılışı
Bu külahları hazırlamak için  normalde metal kalıplar var. Bu kalıplar bende olmayınca iş başa düştü .
Metal kalıp yerine dondurma külahlarının üzerine yağlı kağıt sararak kendi kalıplarımı oluşturdum..Yukarıda görüldüğü şekilde..Dondurma külahıda bulamazsanız sadece yağlı kağıttan da kalıp yapabilirsiniz.
**
Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip yukarıdaki gibi
 şeritler halinde keselim.
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
En üst kısmını biraz  boşluk bırakırsanız hamurlar pişince bu boşluktan tutarak kalıpları hamurların içinden rahatça çıkarabilirsiniz..
Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecede ısınan fırında hafif
kızarana kadar pişirelim. 
  

 

Ben pişer pişmez yavaşça kırmadan kalıpları milföylerin içinden çıkardım..
Külahlar fırında pişerken iç kremayı hazırlayalım..
Sütü, nişastayı, unu bir kaba alıp karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra vanilya ve şekerini ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım..
Çiğ kremayı ekletip biraz daha çırpalım..
Soğuyan külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini hazırladığımız ve soğuttuğumuz iç kreması ile dolduralım.
Bardakların içinde dik bir şekilde buzdolabında iç krema donana kadar bekletelim..
***
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpelim, içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alalım..
Benim tavsiyem iç kremanın içine meyve parçacıkları da eklerseniz çok daha güzel bir lezzet elde edersiniz..
Bir dahaki sefere o şekilde denemeyi düşünüyorum..
**
Bu Tarifi sevgili Gülcan’ın ev sahipliğini yaptığı 60.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum… 
Bu da servis tabağımızın son hali ..
                                      Deneyin pişman olmazsınız derim ..
…………………………………..AFİYET OLSUN………………………..
Reklamlar
yorum
  1. MÜNSTER dedi ki:

    >Mmm… ellerinize saglik, biraz ugrastirici ama sonuc mükemmel görünüyor, emínim cok ta lezzetli olmustur… Sevgilerimle,

  2. karabidikim dedi ki:

    >süperrrrrr gözüküyor sınavım biter bitmez yapıcammmmmm

  3. umutluhayat dedi ki:

    >benim çok severek yediğim ve yaptığım bir pasta .ellerine sağlık sevgicim harika görünüyor

  4. >Muhteşem olmuşlar..Eminim tadları da öyleydi ki tabaktakiler de bitmiş..Yapım aşamaları zormuş uğraştırmış ama değmiş 🙂 Afiyet olsun..

  5. Dilsuhan dedi ki:

    >Harika görünüyorlar ellerinize sağlık.

  6. >MAŞALLAH..Çok emek vermişsiniz..Tek tek ugraşmak kolay değil netıce de lakın ortaya harıka bır lezzet cıkdıgıda aşikar..Ellerınıze emeğinize sağlık tarifi de detaylı resımleyıp anlatmışsınız bunun içinde ayrıca Teşekkürler..Sevgilerle..

  7. dönmezçağlar dedi ki:

    >bence çok harika görünüyorlar muhteşem olmuşlar ellerinize sağlık.

  8. aleyna dedi ki:

    >SEVGİCİM BU ANSIL BİR GÖRÜNTÜ.HARİKA SÜSLEMİŞSİN.FURKAN VE BERKAN KESİN BAYILMIŞLARDIR.ELLERİNE SAĞLIK

  9. >Sevgi bunlkar harika görünüyor,eline saglik canim.Ben milföyü cok sevmiyorum ve kullanmiyorumda,ama bu tür güzelliklerde kullanmak lazim, bence denemeye deger…Ama benim aklim hala sizin pestillerde kaldi!sevgiler Istanbul'a…

  10. >Günaydin canim bu ne böyle gözlerimi alamadim tek kelime harika ellerine emeklerine saglik .Afiyetler olsun.

  11. sevgi dedi ki:

    >Sevgili Filiz külahlar uğraştırdı ama sonuç buna değdi..Yap karadibikim yap pişman olmazsın..Berna biliyorsun o zaman sen bu lezzeti başka söze ne hacet..Sevgi sevdalısı yapım aşamaları inan ki zor değil hatta zevkli de biraz zaman aldı..Tabakta kaldı iki tane o da benim tamam daha yemeğin dememle ..Dilsuhan ve Dönmez çağlar teşekkür ederim..Sevil teşekkür ederim canım biraz uğraştırıyor evet ama buna değiyor..Aleyna aynen dediğin gibi oldu İkiside çok beğendiler anne biraz soğut ta tam dondurma gibi olsun diyerek özel istekte bile bulundular..Bi daha ki yapmam da hamurları onlara sardırmayı bile düşünüyrum . Serpil bende aslında yıllar oldu milföy kullanmayalı bu tarif için kullandım .Bu tarifin birde kurabiye hamuru ile yapılanı var asıl onu yapmak istiyorum .Bu sadece deneme amaçlı oldu ..Bu arada sen İstanbul'a felan gelmezmisin ben sana bu pestillerden taddırmak isterim madem aklında kalmış benim de içimde kalmasın ..Bizden sevgilerde size..

  12. sevgi dedi ki:

    >Günaydın Gülcan ,teşekkür ederim beğenmene sevindim…

  13. Hilal dedi ki:

    >inanmıyoruum, Sevgicim sağolasın çocukluğumda yediğim ve nasıl yapıldığını bilmediğim bu harika tatlıyı bir anda görünce nasıl sevindim anlatamam. Ellerine sağlık sevgiler

  14. Gelibolu17 dedi ki:

    >canım ellerine sağlık.sanki biraz uğraşlı ama yemesi çok zevkli gibi görünen bir tarif.teşekürler şimdi yayınladım..gene beklerim canım sevgiler selamlar

  15. Federica dedi ki:

    >che belli questi cannoli!!! perfetti e golosi!! complimenti!!

  16. nohut oda dedi ki:

    >bende bende denemıstım gecen yaz ben kulahları kagıtan yapıp folyo ıle sarmıstım..gercekten cok lezız oluyor ..elıne saglık

  17. Miss Sensible dedi ki:

    >Görüntüsü harika bunların. Eminim kendileri de öyledir. Ama kendimde yapacak cesareti göremedim ben 😦

  18. papatya68 dedi ki:

    >Sevgiiiiii bunlar neeee çok lezzetli görünüyor şimdi önümde olsa tabağın yarısını yerdim (abartmıyorum ha):))eline koluna parmaklarına sağlık muhteşem bir görüntü olmuş bayıldım yiyenlere de afiyt bal olsun canım bende külah şeklinde kalıpları var onlara folyo sarıp sonrada milföyleri dolayıp yapıyorum aslında ama uzuuunca bir süredir yapmamıştım şimdi kızım da gördü yapmak şart oldu çok yakında blogda görürsün kalıpların resmini de eklerim sevgiler

  19. ezgilimelodi dedi ki:

    >Ya süper görünüyor gerçekten:)Maşallah valla:)

  20. Sevkut dedi ki:

    >Biz İzmirde bu tatlıya Torpil deriz, pastahanelerde satlır ve harikadır tadı. Sizinkilerde muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık çok emek vermişsiniz. Sevgiler…

  21. melike dedi ki:

    >ellerine slık çok harik gözüküyorlar

  22. sirâr dedi ki:

    >bundanbir kermeste yemiştim. enfes gercekten. ama cok zahmetliymiş yapımı. sen yapsan ben yesem olmaaz mı :))

  23. SEVGİ dedi ki:

    >Sirar zevkle yapınca zahmet felan kalmıyoor..Senin kızın küçük onunla beraber yapmak zor olur ama ..Ben sana yaparım canım severek..

  24. Şenay dedi ki:

    >Süpersin valla.Ben de o metal kalıplardan memlekette bulmuştum aslında ama 2 tanesimi 4 tanesimi 10 tl.ydi pahalı gelmişti bana.Dondurma külahı fiki de süper şeytanın aklına gelmez valla bravo.:)Zaten çok baştan çıkarıcı görünüyor çilekli fıstıklı filan.:)Bizim oralarda gelin tebriği olur.herkes bir çeşit pasta börek getirir masayı donatır gelen giden kahvesini pastasını yer(gelinde tekrar 3 gün saçı başı yapılı evde baş köşede oturur süzülür.)İşte gelen giden de getirenlerin pastalarını yer gider hep beraber.İşte o tebriklerde çok güzel gider mesela bu şık durur.

  25. esra dedi ki:

    >GEÇENLERDE BENDE YAPTIM..BİR KAÇ ÇEŞİDİN YANINDA YAPINCA ÖLDÜM BİTTİM..BÖYLE İŞÇİLİKLİ OLANLARA ÖZEL ZAMAN AYIRIP YAPMAK LAZIM ..TADI ÖYLE ÇIKIYOR ÇÜNKÜ..OOK LEZZETLİ AMA…ELİNE SAĞLIK..

  26. sevgi dedi ki:

    >Şenay bu tarif bir çok yer ve gün için yapılabiir seninde dediğin gibi çk şık ve lezzetli..Esraa bu külahları anında yapıp yemek lazım kalınca milföyün hali malum..Ama öyle başka tariflerin yanında bunuda yapayım dersen zor yetiştirebilirsin sende tecrübe etmişsin..Diğerlerini hazırlayacaksın son gün bunu yapacaksınki misafirlerede zaman ayırabilesin di mi?

  27. Anonymous dedi ki:

    >good points and the details are more precise than somewhere else, thanks.- Murk

  28. Anonymous dedi ki:

    >slm,,tesadüf sayfalari gezerken gördüm kalipli tatlilarinizi bende yapiyorum bunlri ama anlamadim yagli kagitlara neden sardiniz…..biraz siviyagla yaglayinca bukadar eziyete gerek yok ,,deneyin afiyet olsun…

  29. SEVGİ dedi ki:

    >Adsız arkadaşım Ben hazır kalıp kullanmadım kiEğer hazır metal kalıp kullansaydım dediğin gibi yağlayıp kullanmam yeterli olacaktı.Metal kalıp yerine hazır yenilebilir külah kullandım milföyün içinden kolay çıksın diyede yağlı kağıda sardım. Okey…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s