>
Malzemeler
1 büyük kuru soğan rendesi
2 iri sarımsak rendesi
1 kase kadar galeta unu(kuruyan ekmeklerden hazırlıyorum)
Çeyrek demet maydanoz
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
karabiber , tuz ,
kırmızı pul biber , kekik
Püre malzemesi
2 iri patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
tuz, karabiber
sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 iri domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
su , tuz
köftelerin üzerine
Kaşar peyniri ve domates dilimleri
ve
4 Orta boy közlenmiş patlıcan
Yapılışı
Önce sandal köfteyi anlatalım…
Köfte için kıyma,rendelenmiş soğan, ince doğradığımız maydanoz, galeta unu, yumurta, sarımsak rendesi, tuz ve karabiberi karıştırıp malzeme iyice birbirine girene kadar yoğuralım.
Hazırladığımız köfte harcının yarısını sandallar için kullandım.
Diğer yarısı ile de közlediğim patlıcanların üzerini kapladım..
Önce sandallarımızı oluşturmak için limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizde yuvarlayalım daha sonra içini hafif oyup oval sandallar oluşturalım…
Hazırladığımız oval köfteleri fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 15 dak pişirelim.
Köfteler pişerken püreyi hazırlayalım..
Bunun için önce patatesleri küp doğrayalım ve su ve az tuz ilavesi ile iyice haşlayalım.
Patatesler iyice yumuşayınca süzüp, ezelim püre haline getirelim.
Tuzu az ise ekleyelim. Tekrar ocağa alıp süt ve tereyağı ilaveleri ile pürüzsüz hale getirelim..
Yarı pişmiş köftelerin içine püreyi eşit şekilde yerleştirelim..
***
Siz eğer daha değişik birşey isterseniz pürenin altına garnitür hazırlayabilirsiniz veya mantarlı bir harçta olabilir..Püreyi harcın üzerine ilave edebilirsiniz..
Sandal köfte bölümü hazırdır..
***
Patlıcanlı köfteye gelince
Patlıcanları közleyelim. Sapları kalacak şekilde kabuklarını soyalım.
Köfte harcımızın kalan diğer yarısı ile közlenmiş patlıcanlarımızı kaplayalım..
Fırın tepsisine koyup 200 derecede 15 dakika kadar pişirelim..
Sosumuzu hazırlayalım.
Bunun için küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağda rendelediğimiz domatesi ve salçamızı ve sosu yoğunlaştıracak olan unu da ekleyip kavuralım …
Suyumuzu ekleyip bir taşım kaynatıp sosu uygun kıvama getirelim..
Tepsiye aldığımız sandal köftelerin ve patlıcanlı köftenin de üzerine gelecek şekilde sosu tepsiye dökelim..
Üzerlerine birer domates ilavesi ve kaşar peyniri dilimleri ile fırında
200 derece de15-20 dakika kadar daha pişirelim..
>eline sağlık ikisi de iştah açıcı görünüyor
>Ellerinize sağlık iki değişik ve lezzetli tarif için teşekkürler.İnşallah patlıcan mevsimi geçmeden deneyebilirim.Bende bloguma beklerim.Sevgiler…
>Harika görünüyor, emeğinze sağlık. sEVİYORUM BÖYLE YÖRESEL YEMEKLERİ…
>Ellerinize saglik!patlicanli olan degisik deniycem en yakin zamanda ins..
>of tam da ıftara 1 saat kalmısken cok derın vurdu benı bu goruntuuu!!
>mmmmmmm…..
>Harika olmuş! 🙂