>Patatesli Kek….

Yayınlandı: 11 Kasım 2010 / Hamurişleri, kahvaltılıklar, Kekler

>

Lise yıllarımdan beri severek yaptığım ve yediğim bir kekdir ,patatesli kek…
Bilinenin aksine bu tuzlu bir kek..
Geçen günlerde üniversite ve dolayısı ile de ev arkadaşım Yıldız,
  evde misin geliyorum diye telefon açınca,
aklıma bu keki yapmak geldi..
Hem pratik hem de lezzetli..
Yıldızcığım beğendi tarifini de istedi ,işte Yıldız kekin tarifi aşağıda kağıdı kalemi hazırla…

Malzemeler
 3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 çay kaşığı karbonat
6 orta boy küp doğranmış patates
3 kuru soğan (ince yemeklik doğranacak)
Çeyrek demet dereotu
Tuz, karabiber
Alıdğı kadar un

Üzerine
susam, haşhaş yada çörekotu

Yapılışı
Sıvı malzemeleri ve yumurtaları karıştırma kabında karıştıralım..
Sonra patatesin kabuklarını soyup yıkayıp, çiğ olarak küp küp doğrayalım ,soğanı ince yemeklik
 ve dereotunu ince ince doğrayarak ekleyelim.
Tuz ve karabiberini de ilave edelim.Unu yavaş yavaş ekleyelim.Kek kıvamından daha koyu bir kıvamda kaşık yardımı ile akan bir kıvam elde edelim  .
Yağlanmış tepsiye karışımı dökelim ,üzerine ben haşhaş kullandım..
200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar kekimizin üzeri kızarıp,
 içi tamamen çekene kadar pişirelim.
Mümkünse sıcak servis yapalım..
***
Özellikle kahvaltı da iyi gidecek bir kektir..
Dereotu bence bu kek’e çok yakışıyor ama sevmeyenler eklemeyebilir tabii…
Benim kekim acil yapıldığı için dereotu konulamadı.
…………………….Afiyet Olsun………………….

Reklamlar
yorum
  1. ank-hdy dedi ki:

    >güzel gözüküyo ellerine sağlıkpatateslar çiğ mi.yoksa haşlanmış mı?

  2. SEVGİ dedi ki:

    >Ank-hdy ; Teşekkür ederim tabi yazmalıydım patatesler çiğ olarak küp küp doğranacak..

  3. ank-hdy dedi ki:

    >aslında yazmışın tatlım ben tam okumamışım :))) pardonama şimdi hemen yapıyorum bakalım nası olacaksevgilerr

  4. Gökce dedi ki:

    >ilginç…. kekin havuçlusu olduğuna göe patates te şaşırtmamalı aslındasevgiler

  5. >Ellerine sağlık canım harika gözüküyor..Çok seviyorum ben bu keki,peynirli de yapıyorum bazen,o da çok güzel oluyor..Afiyet olsun ..sevgilerimle..

  6. Özlem23 dedi ki:

    >Kahvaltılık için güzel bir tarif,ellerinize emeğinize sağlık.Bu arada unutmadan haşhaşı baharatçıda bulabildim,teşekkürederim,selamlar…

  7. >benimde cok sevdigim bir lezzet ellerine saglik…

  8. Anonymous dedi ki:

    >CANIM, GÜZEL KALPLİ ARKADAŞIM, DOSTUM BİLİYORSUN Kİ SENİNLE MUHABBET ETMEKTEN ZİYADESİYLE MUTLU OLUYORUM.DÜŞÜNCELERİNİ VE DEĞERLERİNİ HER ZAMAN TAKDİR ETMİŞİMDİR.TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER EN KISA ZAMANDA YAPACAĞIM.2 YAKIŞIKLI OĞLUNU ÖPÜYORUM.(3.CÜSÜNÜ DE 5-6 AY SONRA ÖPERİM İNŞAALLAH) EŞİNE VE MELEK ANNECİĞİNE BOL SELAMLAR. YILDIZ YAYLAZ

  9. SEVGİ dedi ki:

    >Yıldızcığım güzel yorumunla beni çok sevindirdin.Senii ne kadar sevdiğimi bilirsin .Her zaman beklerim can arkadaşım Manisalıların deyimiğle de Cankuşum..

  10. canikom dedi ki:

    >HARİKA OLMUŞ .TEPSİNİN çapı ne kadar acaba

  11. SEVGİ dedi ki:

    >Canikom ne hoş adın var.Tepsi 3o cm di.Borcam da olur..

  12. canikom dedi ki:

    >sevgi hanım resim o kadar çok cezbettiki beni cevabı bile bekliyemeden yaptım ama daha dar bir tepsiye.tabi ki biraz kalın oldu ve geç pişti ama tadını çok beğendik.bir daha yaptığımda borcamda yapıcağım.üzerine ben kaşar rendesi de ekledim.tekrar tşk ederim…ismimi beğendiğiniz için tşk ederim.sizinde bloğunuz çok güzel.yeni tarif eklendikçe mail ile bildirim yok sanırım değil mi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s